Hopp til innholdet

Intuisjon

Har du noen gang fått en fornemmelse om at du må gjøre et eller annet men du vet ikke helt hvorfor. Magefølelsen sier tydelig ifra at NÅ må du handle! Da har du nok et veldig godt utgangspunkt for å bruke intuisjon i din hverdag! La oss utforske dette begrepet intuisjon sammen!

Hva er definisjon på Intuisjon?

Intuisjon kan forstås som en umiddelbar for forståelse av en situasjon eller sak uten at du har gjort noen direkte refleksjon eller argumentasjon rundt det som har oppstått. Det er noe som skjer i nuet og du kan ofte

Er magefølelse og intuisjon det samme?

Jeg vil si at det er en hovedforskjell mellom disse to begrepene. En sterk magefølelse er knyttet til det du føler men intuisjon er hovedsakelig noe som skjer i tankene dine. Men vi kan si at de begge er tett knyttet til hverandre.

Ulike eksempler på intuisjon

Nedenfor har jeg listet opp noen konkrete eksempler på hvordan intuisjon kan utfolde seg i forskjellige situasjoer:

  • Yrkesrettet intuisjon: Si du arbeider som sykepleier i et stort sykehus. Plutselig får du en overbevisning om at du skal sjekke et av pasientene dine. Etter undersøkelsen viser det seg at pasienten behøvde bistand og intuisjonen viste seg å være rett!
  • Strategisk intuisjon: Si du står ovenfor et vanskelig valg der du må velge enten A eller B. Uten å ha en spesiell begrunnelse ledes du til å velge B noe som også viste seg i etterkant å være helt rett.
  • Kommunikasjon intuisjon: Si du har en god samtale med en venn. Plutselig får du en overbevisning om at du må stille vedkommende et veldig spesifikt spørsmål
  • Kreativ intuisjon: Det å skape noe

Forskjellige eksempler på magefølelser:

  • God magefølelse: Du kjenner en trygg, god og bekreftelse følelse at avgjørelsen du har tatt er den rette
  • Dårlig magefølelse: Motsatt opplevelse av en god magefølelse. Det er en sterk ubehagelig følelse som ikke ikke forsvinner og du får ikke fred med avgjørelsen du har tatt.

Hva krever for å bruke intuisjonen sin?

Alle mennesker styres av våre følelser og tanker, men i veldig ulike grad. Det er noen som er mer rasjonelle og vektlegger i større grad fakta mens andre styres i størst grad av følelser. Personlig tror jeg at det vil være enklere for en som er mer følelsesstyrt å bruke og utvikle sin intuisjon da det er noe som ikke er rasjonelt men noe som skjer instinktivt.

Hvordan kan du forbedre din intuisjon?

Det er ingen enkel vei til å forbedre sin intuisjon da dette er noe som må utforskes ved å handle på den. Det er først etter du har handlet på intuisjonen din om du finner ut om det var en «riktig» avgjørelse å gjøre. For å maksimere utviklingen er det viktig å reflektere over «fornemmelsen» du fikk, hva du gjorde og hva som ble utfallet. Når du får med deg alle disse tre elementene så vil du over tid kunne øke din egen selvtillit til når du faktisk kan følge den og ikke!

Noen siste erfaringer fra mitt eget liv

I mine siste fem år som yrkesaktiv har jeg arbeidet med mange forskjellige mennesker i et stort utvalg av bedrifter. I denne tiden har jeg ved gjentatte anledninger ( kundemøter m.m.) en sterk opplevelse av å stille svært direkte spørsmål. Det har ikke vært noe spesiell grunn for denne tanken men jeg har valgt å handle på den noe som ofte har gitt god uttelling. Det har ledet samtalen til et helt annet sted eller adressert noe som var viktig å avdekke i samtalen. Jeg har fått erfare at intuisjon min har åpnet opp muligheter som jeg ellers ville ha gått glipp av.

Så hva med deg selv? Hva er ditt forhold til intuisjon? I hvor stor grad bruker du den?

Lykke til med å utforske og lære deg selv bedre å kjenne!

5 /5
Based on 2 ratings

Reviewed by 2 users

    • 4 måneder ago

    Ærlighet

    Spennende tema! Skriver selv om det samme i min guide til lykke: https://www.ubevisst.no/lykkeguide
    Synes selv ærlighet ovenfor meg selv er et lettere ord å bruke for å være autentisk ovenfor meg selv.

    • 10 måneder ago

    Helsepersonell

    Elsker å høre at du er direkte! Er du alltid det?

      • 9 måneder ago

      Ja det vil jeg si, blitt lettere jo eldre man har blitt opplever jeg! Hva med deg selv?

Hva synes du om denne artikkelen?

  • Rating