Hopp til innholdet

Behøver vi alle en såkalt «Second (2nd) Brain»?

Hva i all verden er dette spør du kanskje nå eller har ar vi en en sekundær hjerne? Det er det denne korte artikkelen handler om !

Hva betyr begrepet 2nd brain?

Dette er en metode (system) for maksimere din produktivitet og kreativitet. Metodikken hjelper deg til å systematisere og kategorisere all informasjon du konsumerer i et forhåndsdefinert system som gjør det lettere for å hente frem denne organisasjonen når du behøver den. En annen fordel med dette system er at det er mye enklere å koblinger mellom forskjellige ideer da alle disse er samlet på et sted.

Hvor hørte jeg om dette?

Første gang jeg hørte begrepet «second brain» var av en kollega på en firmafest. I de siste årene har jeg brukt mye tid på personlig utvikling og jeg har savnet et sted der jeg kan samle det jeg har lært innenfor ulike temaer. Det var noe i meg som resonnerte veldig med idéen om å samle nyttig informasjon (jobb, privat, økonomi, lederskap) på et sted.

Plutselig ble løsningen jeg hadde lett etter blitt klar. Jeg kan jo starte en nettside (denne) og bruke den som et «arkiv» / «second brain» der jeg skriver om de tingene jeg synes er spennende i livet. Poenget med nettsiden min er å utforske og lære ting om meg selv om temaer jeg opplever skaper mening og hensikt i mitt liv. Hovedmålet mitt er å hjelpe min neste til å leve det livet de ønsker å leve.

Finner det en bok om second brain?

Yes det gjør det! Du finner en lenk til boken i Adlbris her. Jeg har selv ikke lest boken ennå men den står nå på min leseliste!

Hva synes du om denne artikkelen?

  • Rating