Hopp til innholdet

Anbefalte bøker

Nedenfor har jeg laget en liste over de bøkene som jeg anbefaler andre å lese. Det er et veldig stort spekter av bøker innenfor mange forskjellige sjangere som: filisofi, lederskap, selvutvikling m.m. Jeg har kun inkludert de bøkene som jeg kunne tenkt meg å lese på nytt!

  1. «Bibelen» – Score: 10/10 – For meg er dette den viktigste boken noen gang skrevet som har satt størst preg på min retning i livet!
  2. «The Go-Giver» av Bob Burg – Score: 10 / 10 – Kjempe lettlest novelle som løfter frem viktigheten av å være en som gir og tjener sin neste! En bok som er livsforvandlende vil jeg si!
  3. «Atomic Habits» av James Clear – Score: 10 / 10 – Herlig bok om hvor vanvittig virkningsfull enkle hverdagsvaner er over tid! Beste boken jeg leste i 2022.
  4. «Suveren på jobb» av Morten Hansen – Score: 9 / 10 – Fantastisk bok for nyutdannede og de som har jobbet lenge! Viser hvordan man med enkle grep i hverdagen kan jobbe smartere (ikke hardere) og oppnå mer!
  5. «Principles» av Ray Dalio – Score 9 / 10 – Ønsker du inspirasjon til hvordan løse komplekse problemer i ditt private og yrkesmessige liv er dette boken for deg! Ray viser gjennom 500+ sider sin reise gjennom livet og hvordan han har bygd opp et av verdens største hedgefond.
  6. «How to win friends and influence them» av Dale Carnegie – Score: 8 / 10 – En praktisk bok på hvordan du kan kommunisere mer effektivt i ditt liv!
  7. «The Power of Regret» av Daniel H. Pink – Score 7 /10 – For en forfriskende og lettlest bok om et veldig vanskelig tema, anger. Forfatter viser med gode eksempler og forskning hva faktisk anger er, hva folk angrer mest på og hvordan vi kan bruke følelsen til å få bedre liv.
  8. «Think Again» av Adam Grant – Score 7 / 10 – Spennende bok som utforsker verdien av å tenke om igjen og omfavne det å feile!
  9. «Courage is calling» av Ryan Holiday – Score 7 / 10 – Dette er boken for den modige og den som vil bli modigere!
  10. «Discipline is destiny» av Ryan Holiday – Score 7 / 10 – Oppfølgeren til boken «Courage is Calling» i en bokserie på fire bøker. Utforskende og fascinerende bok om hva disiplin er og hvordan vi kan styrke den!
  11. «Fisken på disken» av Anita Traaseth – Score 7 / 10 – Boken for du som vurderer å bli toppleder! Advarsel: Det har sin skyggeside!
  12. «Purple Cow» av Seth Godin – Score 7 / 10 – Boken fro deg som ønsker inspirasjon til å skille deg ut i mengden ved å være «Remarkable»
  13. Blue Ocean Strategi av – 6 / 10 – Renée Mauborgne, W. Chan Kim – En bok som hjelper deg å finne nye markedandeler slik at all konkurranse blir urelevant.

To be continued