Hopp til innholdet

Hva skjer når kjærligheten blir drivkraften i våre liv?

For litt over 3 år siden fikk livet til meg og min kone en stor endring. Vi ble fosterforeldre for ei skjønn jente på 4 år. I møte med henne har jeg fått en dypere forståelse av hva det vil si å elske et annet menneske. Jeg gikk en kveldstur og tenkte plutselig på spørsmålet som jeg har skrevet øverst. Det er det denne artikkelen handler om.

Fakta om drivkraft

Du, jeg og alle mennesker har forskjellige verdier og motiver som setter grunntonen for hvordan vi lever livene våre. Vi velger hver dag hva vi verdsetter og fokuserer på og drivkraften (meningen) styrer oss i forskjellige retninger.

Du har full kontroll over hva du velger å fokuserer på. Dette er noe som kan forandres men ikke uten utfordringer. Det krever målrettet arbeid og tar ofte lang tid å forandre.

Vanskelig start på livet

Som voksen kan jeg se tilbake på en barndomstid fylt av glede, kjærlighet og stabilitet. Slik er det ikke alle barn som er like heldige å oppleve. Fosterbarn gjennomgår ofte flere år med usikkerhet og verden kan fort bli et svært farlig sted. Det å stole på at voksne faktisk mener det de sier er ikke noe ethvert barn har opplevd.

I møte med vår datter har jeg erfart å komme i kontakt med en grenseløs kjærlighet som jeg ikke har kjent i den samme på tidligere. Hennes krevende start på livet har gjort at hun har behøvd ekstremt mye kjærlighet noe som har tvingt meg til å legge mer av mitt eget. Ofte har det vært svært krevende og det har vært vanskelig å se en utvei. Men gang på gang opplever jeg at kjærligheten tar plass, og bringer liv inn i det som noen ganger kan håpløse situasjoner. Dette tror jeg er en ganske universal erfaring som man foreldre kjenner på.

Nedenfor har jeg reflektert i lys av disse to årene hva som skjer med meg når kjærligheten til min datter, kone, kollegaer og venner vår mer plass. Det er ikke en fasit men det er erfaringene mine så langt!

8 ting som skjer når kjærligheten blir drivkraften i våre liv

  1. Økt tilstedeværelse: Du er 100% tilstede i møte med dine medmennesker
  2. Større glede: Den største gaven er å gi står det i bibelen
  3. Økt takknemlighet: Du velger å fokusere på hva du har blitt gitt i livet og ikke hva du mangler
  4. Rausere: Du gir komplimenter / skryt til andre når du tenker det
  5. Mer imøtekommende. Du er mer opptatt av å være en person som gir av deg selv i møte med andre enn å få selv
  6. Mer oppmerksom: Du legger til små ting som andre mennesker sier eller gjør
  7. Mindre selvopptatt: Du forstår at du ikke er den viktigste personen i hele verden
  8. Mindre selvkritisk: Du er rausere med deg selv og forstår at også du er et menneske som alle andre

Oppsummering

Menneskers største behov er å være behøvd og elsket. Det er essensen av hva vil si å være et menneske. La oss sammen sette kjærligheten som vår største drivkraft og se hvor det leder! Det synes jeg er en spennende retning for livet!

Hva synes du om denne artikkelen?

  • Rating